Dienstvoorschrift belangrijk bij reorganisatie BBS

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS) zal binnen niet al te lange tijd over een formele dienstvoorschrift moeten beschikken. Het dienstvoorschrift zal een belangrijk onderdeel vormen in de reorganisatie van de BBS, zei minister Kenneth Amoksi tijdens zijn eerste ontmoeting met de leiding van de BBS.

De bewindsman vindt dat er gewerkt moet worden aan een dienstvoorschrift voor de BBS. “De overheid wil weten waaraan ze zich moeten houden, want de organisatie groeit. Er moet een gedragscode ontwikkeld worden, zodat er attitudeverandering kan optreden.” Het managementteam van de BBS onder leiding van de Beveiligingsinspecteur tweede klasse, Humphrey Grootfaam, is vanaf januari 2020 aangesteld met de opdracht de rust binnen de dienst te waarborgen.

Volgens Grootfaam wordt er met man en macht aan gewerkt om de eenheid binnen de dienst te bewerkstelligen, maar het is nog niet wat het zou moeten zijn. Het managementteam denkt er hard over na om in de toekomst de afdeling Waardetransport zelfvoorzienend te laten opereren. De minister is content hiermee en heeft alle ondersteuning daarin toegezegd.

Er is bij de BBS ook sprake van onderbezetting. Deze maand nog zal er een herstart gemaakt worden met de opleiding van 85 rekruten, die vanwege de COVID-19-pandemie was onderbroken. Later dit jaar zal er een nieuwe sollicitatieoproep geplaatst worden. Het streven is om 150 manschappen binnen te halen.

De behoefte voor maatschappelijke begeleiding is van belang binnen de BBS, omdat het werk gepaard gaat met een bepaalde verantwoordelijkheid en werkdruk. Het bevorderingsbeleid dient ook gestructureerd te worden. De minister staat er open voor om waar nodig het personeel middels trainingen bepaalde skills bij te brengen.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait