Suriname hernieuwt betrekkingen Venezuela

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken, Jorge Arreaza.
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

11 Augustus 2020 11:15

Voor mij lezen
loadingfoto
previous De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken, Jorge Arreaza. next


De regeringen van Suriname en Venezuela hebben maandag hun toezegging bekrachtigd om de bilaterale betrekkingen uit te breiden naar nieuwe gebieden van samenwerking, waaronder de strijd tegen de Covid-19-pandemie. Op Twitter meldde de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken, Jorge Arreaza, dat hij een gesprek had met zijn Surinaamse ambtgenoot, Albert Ramdin, waarin de partijen het belang benadrukten van vooruitgang in de regionale integratieprocessen.

"Vanmorgen sprak ik met de minister van Buitenlandse Zaken van de nieuwe regering van Suriname, Albert Ramdin. We spraken af ??om onze bilaterale relaties uit te breiden naar nieuwe sectoren, elkaar te steunen in het licht van Covid-19, de regionale integratie te versterken en elkaar te ontmoeten na het indammen van de pandemie '', tweette Arreaza.

Door een gezamenlijke verklaring die in 2019 werd ondertekend, bevestigden de autoriteiten van Paramaribo en Caracas hun inzet om de samenwerkingsbanden te versterken en uit te breiden, gebaseerd op respect en wederzijds voordeel voor beide landen, meldde het Venezolaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in een persbericht.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel