Ouders en studenten gebelgd over SRD 25 stortingskosten bij banken

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Ouders en studenten zijn niet te spreken over de SRD 25 stortingskosten die de Hakrinbank en De Surinaamsche Bank hanteren. In gesprek met Suriname Herald zeggen enkele ouders en studenten verrast te zijn met deze maatregelen. De banken hebben dit nooit vooraf bekendgemaakt. Zij werden met de neus op de feiten gedrukt toen zij collegegeld moesten storten bij deze banken.

“Met de coronamaatregelen is het al een lijdensweg vanwege de lange rijen bij de banken. Dan komt dit nog erbij kijken.” De stortingskosten bij de Hakrinbank bedroegen eerder SRD 2,50. De gebelgde personen geven aan niet te weten wanneer de verhoging van de kosten heeft plaatsgevonden.

Rafiek Sheoradj Panday, directeur van de Hakrinbank, zegt dat er goedkopere alternatieven zijn. “Er is heel veel geïnvesteerd in elektronische kanalen, waarvan er gebruikgemaakt kan worden om van alles te doen. Een daarvan is de betaling via Mope, waarvan er ongelimiteerd gebruikgemaakt kan worden.

Volgens hem hebben de banken die investering niet zomaar gepleegd, maar is die meer voor het gemak, is veiliger en bovendien efficiënter voor eenieder. Daarnaast zorgen de elektronische kanalen ervoor dat klanten niet met cash hoeven rond te lopen, zegt de Hakrinbank-topman.

Hij merkt verder op dat de elektronische systemen ook efficiënter zijn voor de bank. Deze elektronische diensten zijn 24 uur beschikbaar voor klanten. Sheoradj Panday laat verder weten dat de banken deze mogelijkheden hebben gecreëerd voor de klant en niet voor zichzelf om er rijk van te worden, anders waren deze dure investeringen niet gedaan. De Hakrinbank-directeur adviseert personen die de stortingskosten te hoog vinden, om gebruik te maken van de goedkope alternatieven die de banken mogelijk hebben gemaakt.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait