Bouterse: “Ik had gezegd dat ze hun borst moesten natmaken”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Ex-president Desi Bouterse heeft gisteravond tijdens een online massameeting van zijn partij de samenleving ingelicht over de ontwikkeling in het land. De partijtop heeft gereageerd op mededelingen die de huidige regering heeft gedaan over de financiële positie die zij heeft aangetroffen bij de machtsovername. Bouterse zei dat hij vanaf de verkiezingsuitslag bekend is, in nauw contact was met de huidige president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk.

“Ik had gezegd dat ze hun borst moesten natmaken, omdat het niet een makkelijke job zal zijn. De regering moest ervoor zorgen dat de mensen aan het einde van de maand betaald worden. Djompo tek’ taki na neks, maar na fu tan hori en.” Bouterse gaf aan geschrokken te zijn van de informatie die de nieuwe regeerders de samenleving insturen en doen alsof zaken niet bekend waren bij hun. Hij vraagt de nieuwe regering om niet met vuil te smijten, omdat het land het al moeilijk heeft.

Moeilijke periode
Bouterse zei gechoqueerd en verbouwereerd te zijn, omdat hij in contact was met zowel de president en vicepresident sinds de verkiezingsuitslag bekend was. Vanaf 2016 is het moeilijk geweest voor Suriname op het financiële vlak. Als het nodig was werden het Bureau voor de Staatsschuld en het parlement erbij gehaald, omdat we altijd turbulentie in de samenleving wilden voorkomen, zei Bouterse.

De ex-president heeft eenieder opgeroepen om af te stappen van dit pad, omdat dat ons nergens naartoe zal leiden. “Laten we teruggaan naar de afspraken die gemaakt zijn.” De gewezen president zei het erg te vinden dat personen met beschikkingen niet worden betaald en ook onheus worden behandeld. De mensen die onheus worden behandeld hoeven zich geen zorgen te maken, want de partij zal met een batterij aan juristen praten om hun juridisch bij te staan. Als deze mensen ontslagen worden, zal de NDP ze zeker bijstaan.

Ontwikkelingen
Volgens Bouterse zullen personen het verschil zien tussen een sociaal democratische partij en een kapitalistische partij, geleid door het buitenland. De NDP zal de ontwikkelingen blijven volgen en waar nodig haar stem laten horen. Verder zei Bouterse dat de gemeenschap verwacht dat de NDP antwoord geeft op vragen.

De wijze hoe zaken zijn gepresenteerd lijkt het alsof ‘wij een stelletje boeven zijn’. Hij vroeg ook aandacht voor de wijze waarop mensen andere bekladden via sociale media. “Laten we niet vergeten dat we samen dit land moeten opbouwen,” zei het gewezen staatshoofd.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait