Scholen gaan in oktober weer open en niet meer op 1 september

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De scholen beginnen in oktober en niet meer in september, zoals door de vorige regering was aangekondigd. Deze mededeling deed Marie Levens, minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) gisteren tijdens een openbare vergadering in het parlement. Het ministerie zal dit nog formeel bekendmaken nadat alle stakeholders gehoord zijn, zei Levens. Het gaat om de ouders, leerkrachten, studenten, vakbonden, staf van het ministerie, bus- en boothouders voor schoolvervoer en het bedrijfsleven dat stageplekken mogelijk maakt.

Na de diverse hearings zal de onderwijsminister zich wenden tot de Raad van Ministers (RvM) om de missive waarin staat dat de scholen op 1 september beginnen, in te trekken. Daarnaast zal er een nieuw besluit worden genomen om de schooldeuren in oktober open te laten gaan. Daarbij zal van belang zijn dat er rekening gehouden wordt met de protocollen met name ook het verbod op samenscholing.

De departementsleiding zal aan de hand van de vele gesprekken met de samenleving en alle belanghebbenden voorstellen doen met betrekking tot het overgaan naar het volgende leerjaar. Het overgaan naar het volgende leerjaar zal in het voordeel zijn van de leerlingen, beweert Levens. Ze gaf verder aan dat er nog veel meer moet gebeuren, voordat de schooldeuren in oktober opengaan. Zo moeten de bussen weer rijden, het luchtruim naar het binnenland volledig worden opengesteld en de veiligheidsprotocollen worden aangescherpt.

Levens vervolgde dat ook de lesplannen en het curriculum bijgesteld moeten worden. Verder zullen leerkrachten getraind moeten worden in het gebruik van minimaal multimedia. “Schoolradio en schooltelevisie moeten verder ontwikkeld worden en nog veel meer want men gaat niet alle kinderen tegelijkertijd op school kunnen hebben. Ze zullen ook niet alle vijf dagen naar school hoeven te gaan,” zei de onderwijsminister. Levens gaf aan dat het ministerie binnenkort meer duidelijkheid hierover zal verschaffen.

Vishmohanie Thomas

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait