Politie waarschuwt jongeren voor gebruik TikTok

TikTok. Foto: Reuters
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

4 Augustus 2020 18:00

Voor mij lezen

De politie waarschuwt jongeren voor het gebruik van de videoapp TikTok. De toename van het gebruik van TikTok onder de jeugdigen is schrikbarend. Volgens de politie heeft TikTok ook andere mogelijkheden die niet gebruikt mogen worden door jeugdigen. Majoor Milton Bisschop, hoofd van de afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname (KPS), zegt aan Suriname Herald dat er de afgelopen tijd veel klachten binnen zijn gekomen van ouders en verzorgers over het gebruik van TikTok door jongeren.

“De ouders hebben aangegeven dat zij een verandering hebben gezien in het gedrag van hun kinderen. Ook willen de kinderen nu meer met wapens lopen en hebben ze zelfmoordgedachten”, legt Bishop uit.

Er worden ook zodanige opdrachten uitgevoerd dat de kinderen zelfs een ongeluk krijgen. Het kan soms lachwekkend zijn, maar het leidt ook tot verdriet omdat er ergere dingen gebeuren bij het uitvoeren van de opdrachten die ze krijgen. TikTok heeft een negatieve impact op pupillen, zegt Bisschop.

De politie vraagt de aandacht van de gemeenschap en ouders om veiligheidskleppen in te bouwen om zodoende te kunnen controleren wat de kinderen doen. Hij doet een beroep om beter te letten op de kinderen op wat zij op internet doen. Kinderen zonderen zich af bij het gebruik van internet en gaan op willekeurige sites zonder dat de ouders het weten en dat is geen goede zaak. Zowel games als TikTok hebben applicaties die zelfmoordopdrachten geven, voert Bisschop aan.

Ook zonderen kinderen zichzelf af en zijn constant bezig met games. Bisschop doet een beroep op ouders om bepaalde sites, games en applicaties te blokkeren zodat kinderen geen toegang hebben tot bepaalde games en applicaties.

Volgens Bisschop is TikTok geen nieuw fenomeen. Het was op sociale media, maar onder een andere naam. Deze zaken moeten niet onderschat worden. Er zijn gewelddadige opdrachten en om dit te voorkomen sturen wij een waarschuwend geluid naar de gemeenschap vanwege de vele klachten die binnenkomen.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel