Brunswijk doet handreiking aan Misiekaba

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

ABOP-voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk heeft vandaag tijdens een bijeenkomst waarbij hij dank heeft uitgebracht aan zijn achterban, een handreiking gedaan aan gewezen NDP-ondervoorzitter André Misiekaba. Misiekaba heeft op 28 juli het lidmaatschap van de NDP opgezegd. Brunswijk zei dat hij hem met open armen zal ontvangen, als hij zich wil aansluiten bij geel-zwarte partij. Volgens de ABOP-leider is Misiekaba niet alleen een begrip, maar ook een belangrijke schakel in de Surinaamse politiek.

Als hij zich wil aansluiten mag hij dat doen. Aan de partijleden vraagt Brunswijk om eenieder die zich wil aansluiten warm te ontvangen. “Misiekaba is een Messi en als je de bal wil schoren heb je Messi nodig. Ik vraag hem om zich hier bij ons aan te sluiten, zodat we die job samen kunnen klaren,” zei Brunswijk. Volgens hem staat de deur van ABOP wijd open voor Misiekaba. “Hij mag komen, want ik ken zijn kwaliteiten. Ik zeg niet dat hij beter is dan de anderen, maar ik Ronnie Brunswijk weet wat voor kwaliteiten deze man heeft.”

Brunswijk riep verder alle andere personen op die zich willen aansluiten om dat te doen. Volgens hem zijn er mensen in de NDP die een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van land en volk. “Er is veel werk te doen. Wij kunnen het niet alleen,” zei de ABOP-voorzitter.

Groei ABOP
Hij bedankte het Surinaamse volk voor het gestelde vertrouwen in de ABOP. De partij heeft bij de laatstgehouden verkiezingen samen met de Pertjajah Luhur (PL) tien zetels behaald. De ABOP heeft negen behaald en de PL één. Hij had sterk het geloof dat zijn partij een goede beurt zou maken, omdat de aftredende regering geen goede job heeft gedaan. “Ik heb vanaf het prille begin gewaarschuwd, dat het schip aan het zinken was.”

De partij moet richting 2025 groter worden en dat kan volgens de partijleider alleen als er een eenheid is. Hij gaat voor een algehele bundeling van alle groepen die zich geroepen voelen om zich aan te sluiten. Brunswijk zei verder dat hij alle geloof heeft in de huidige president Chan Santokhi. “Samen zullen wij zeker een goede job doen voor Suriname,” aldus Ronnie Brunswijk.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (2)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait