Real Madrid waardevolste voetbalclub

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

MADRID - Real Madrid is de waardevolste voetbalclub van de wereld. Dat heeft het gezaghebbende Forbes uitgerekend. Met deze uitverkiezing troeft De Koninklijke rivaal Barcelona voor de tweede keer in korte tijd af na op 16 juli ten koste van de Catalanen kampioen van Spanje te zijn geworden.

Het zakenblad Forbes rekende uit dat Real Madrid goed is voor 3,6 miljard euro, goed voor de zesde plek overall. Barcelona staat achtste met 3,4 miljard euro. Forbes, dat jaarlijks dit onderzoek uitvoert, keek naar de markwaarde van clubs uit de hele sportwereld.

In de topvijf zijn er geen voetbalploegen. Meest waardevolle club is Dallas Cowboys (4,7 miljard euro) uit de National Football League (NFL), de American Football-profcompetitie. De NFL heeft 27 teams in de topvijftig.

Tweede op de lijst is Major League Baseballclub New York Yankees (4,2 miljard euro), gevolgd door stadgenoot New York Knicks (3,9 miljard) uit de NBA. Ook de nummer vier en vijf komen uit de profbasketbalcompetitie van de Verenigde Staten: Los Angeles Lakers en Golden State Warriors (elk 3,7 miljard euro).

Behalve Real Madrid en Barcelona staat ook de Engelse Premier League-club Manchester United (3,2 miljard euro) in de toptien. De andere voetbalteams in de topvijftig zijn Bayern München (24ste/2,6 miljard), Manchester City (34ste/2,3 miljard), Chelsea (37ste/2,2 miljard) en Arsenal (47ste/1,9 miljard).

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (2)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait