Drie kwartalen, drie olievondsten in blok 58

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous next


In alle drie kwartalen van dit jaar hebben Apache Corporation en Total SA grote olievondsten aangekondigd in het diepzeegebied van Suriname in Blok 58. In januari werd de vondst in de Maka Central-1 boorput bekendgemaakt en in april de olie-ontdekking in de Sapakara West 1-boorput. Op 29 juli is de derde vondst, nu in de Kwaskwasi-1 exploratieput. De volgende exploratieput in blok 58 is de Keskesi East-1. Apache en Total hebben elk een werkbelang van 50% in Blok 58.

De derde vondst is groter dan de voorgaande. In twee intervallen is er olie en gascondensaat aangetroffen. De eerste interval heeft minstens 278 meter netto olie en gascondensaat, terwijl de tweede interval een nettohoeveelheid van 63 meter olie en 86 meter gascondensaat bevat, volgens de eerste prognoses. In een diepere interval is een koolwaterstofreservoir van 129 meter aangetroffen. De oliegraad in dit reservoir wordt nog onderzocht.

De Kwaskwasi-1 put is geboord met het boorschip Noble Sam Croft. Er is geboord tot een diepte van ongeveer 6.645 meter. Er is in verschillende intervallen succesvol getest op de aanwezigheid van koolwaterstoffen, zegt Apache Corporation, die de operator van de put is.

"We zijn erg blij met de resultaten van de exploratieput Kwaskwasi-1. Dit is de beste bron die we tot nu toe in het bekken hebben geboord, met de hoogste netto hoeveelheid in reservoirs van de beste kwaliteit," zegt John J. Christmann, CEO en president van Apache. "Hoewel we nog veel werk moeten verzetten, verdient een ontdekking van deze kwaliteit en omvang een evaluatietempo dat de eerste productie zal versnellen."

Blok 58 beslaat 1,4 miljoen hectare en biedt een aanzienlijk potentieel dat verder gaat dan ontdekkingen in Kwaskwasi, Sapakara West en Maka Central. Apache heeft ten minste zeven verschillende soorten lagen geïdentificeerd en meer dan 50 potentiële perspectieven in het gebied vastgesteld.

Aan het einde van de operatie op Kwaskwasi-1, zal de Sam Croft verhuizen naar het vierde vooruitzicht van Blok 58, Keskesi, gelegen op ongeveer 14 kilometer ten zuidoosten van Sapakara West-1.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait