Nog geen sociale bijstand voor mensen met een beperking

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Sociaal zwakkeren die maandelijks financiële bijstand van de overheid ontvangen worden al maanden laat uitbetaald. Het gaat om personen die maandelijks sociale bijstand ontvangen. Normaal wordt deze uitkering al vóór de 25ste dag van de maand gestort. Echter zien zij dan dit al maanden niet het geval is.

“We zijn dit systeem al beu. Ik wacht al dagen bij de bank en er wordt steeds gezegd dat het geld uiterlijk op 20ste van de maand wordt uitbetaald, maar er komt geen verandering,” zegt Stanley Soebratie die slechtziend is. Voor hem is het vervelend, omdat hij steeds een manier moet zoeken om naar de stad te komen. “Ik heb een beperking en de staat moet niet zo met ons omgaan, want ik kan niet werken,” zegt hij.

“Iedere maand is het een smoesje van de overheid, steeds weer een ander verhaal en dat kan niet. Niet dat we zo graag in deze situatie willen leven,” merkt Haidy Gunning op. Zij gebruikt haar steun om maandelijks voor haar kamer te betalen.

Julie Schot vertelt dat zij alleen voor de zorg staat en ook moe is van deze situatie. “Vanwege de COVID-19-uitbraak in ons land kan ik niet meer werken om wat bij te verdienen. Ik deed wat klusjes, maar die kan ik helaas niet meer doen en nu ontvangen we ook niet op tijd. Wat moeten nu doen.” Ze is een paar keren naar de pinautomaat geweest om te kijken als de financiële steun al is overgemaakt. “Ik heb niets te eten thuis. Ik woon samen met mijn dochter en die kan ook niet meer naar school, omdat ze mij moet helpen,” vertelt ze verder.

Mildred Napo die ook van deze steun leeft klaagt over te late uitbetaling, maar vindt tegelijkertijd dat de overheid het bedrag moet optrekken omdat de steun niet voldoende voor de zorg van zichzelf en haar kinderen. Ze krijgt maandelijks SRD 325. “Er wordt constant gezegd blijf thuis, maar wat moeten we doen in de situatie waarin we nu zijn beland,” merkt ze op.

Al dagen bezoeken personen de Surinaamse Postspaarbank om te zien of er al is gestort. Echter keren zij teleurgesteld huiswaarts. Ook de COVID-19-steun vanuit de overheid wordt al maanden niet meer uitbetaald.

Simone Awanna

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (45)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait