Mogelijk nog meer advocaten in verplichte quarantaine

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Naast de achttien advocaten die intussen al in verplichte quarantaine zijn geplaatst, zullen er mogelijk nog meer volgen. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) is op dit moment bezig na te gaan of meerdere advocaten in contact zijn geweest met de twee leden van het Parket die positief zijn getest op het COVID-19-virus, zegt Samantha Gadjradj, deken van de Surinaamse Orde van Advocaten, in gesprek met Suriname Herald.

Zij heeft als deken een lijst gehad met de achttien namen van de advocaten, die mogelijk in contact zijn geweest met de twee leden van het Parket. De deken geeft aan dat het Hof ook bezig is met het personeel. Volgens haar is het voor advocaten een uitdaging om hun beroep in deze COVID-19-periode uit te oefenen. In dit beroep moeten advocaten lijfelijk in contact staan met cliënten en rechters.

Het verhoren van verdachten gebeurt nu telefonisch door de rechter-commissaris. Advocaten kunnen dan bepalen of ze bij de rechter-commissaris willen zijn of bij de verdachten in het cellenhuis tijdens zo’n verhoor. Deze situatie is gecreëerd vanwege de uitbraak van de COVID-19-pandemie in Suriname. Gadjradj geeft verder aan dat de orde als organisatie alle ondersteuning geeft aan het Hof in het besluit dat ze hebben genomen. Zij spreekt van een situatie, die ons als samenleving heeft getroffen.

Niemand had deze situatie voorspeld en daarom heeft het volgens haar geen zin om de voorzorgsmaatregelen te bekritiseren. Het gezamenlijke doel is dat eenieder veilig is. Gadjradj begrijpt dat het voor collega’s nu niet prettig is om zo te werken, echter kan het voor nu niet anders. Zij vraagt haar collega’s om begrip te tonen voor de maatregelen van het Hof van Justitie.

Dat de belangen van cliënten groot zijn, dat begrijpt ze ook, maar we hebben in Suriname te maken met een overmachtssituatie waar wij mee moeten dealen. “Wij hebben COVID-19 niet verzonnen en moeten daarom zo voorzichtig mogelijk hiermee omgaan,” stelt de deken van de Surinaamse Orde van Advocaten. Zij drukt collega’s op het hart om de COVID-19-maatregelen in acht te nemen.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (41)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait