Belastingbetalers hekelen stroeve dienstverlening

Belastingdienst
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

24 Juli 2020 06:04

Voor mij lezen

Burgers zijn niet te spreken over de dienstverlening bij de Belastingdienst. Een lange rij was gisteren wederom te zien. Dit tot ergernis van de belastingbetalers. “Ik kom een SRD 200 aan belasting betalen om de staatskas te spekken dan moet ik uren in de rij staan, in de felle zon,” zegt een burger tegenover Suriname Herald.

De mevrouw heeft vanaf acht uur ‘s morgens gestaan in de rij om aan haar verplichting te voldoen. Op een gegeven moment dreigde de kassa te sluiten en werden de mensen na uren in de rij gestaan te hebben voorgehouden, dat zij de volgende dag terug moesten komen. Zij protesteerden hiertegen en werden uiteindelijk toch in de gelegenheid gesteld om te betalen. Zij hekelt dat er maar één loket is waar er betaald kan worden.

Armand Zunder, directeur van het directoraat der Belastingen, heeft de redactie verwezen naar een medewerker om uitleg te geven over de situatie. Namens Zunder legt hij uit dat het bij de Belastingdienst niet mogelijk is om in contanten te betalen. Betaling geschiedt uitsluitend via de bank of POS-apparaat.

De belastingmedewerker zegt dat de SPSB-bank een loket heeft op het terrein. “Wij hebben slechts geaccommodeerd en niets anders. Als ze sluiten kunnen wij daaraan niets doen.” Door COVID-19 is betaling mogelijk van 9:00 uur tot en met 11:30 ‘s morgens. De Belastingdienst heeft hierin geen zeggenschap. Er zal nagegaan worden op welke manier het ongerief van wanbetalers verholpen kan worden.

De medewerker geeft verder aan dat er gisteren een extra drukte te zien was, omdat het systeem was uitgevallen. Hierdoor was er geen doorloop van mensen, maar sloten steeds meer personen zich aan.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel