WAM-premie met 35 procent verhoogd

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

24 Juli 2020 05:50

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De schadeverzekeringsmaatschappijen verhogen de jaarlijkse WAM-premie per 1 augustus met 35 procent voor verzekeringen die op die dag vervallen of ingaan. Tegelijkertijd gaat de minimale dekking per voertuig per keer van SRD 25.000 naar SRD 30.000.

"We komen niet meer uit met de huidige premie om de meeste schade uit te keren", verklaart Ronny Bardan, voorzitter van de Surinaamse Verenging van Assurantiemaatschappijen (Survam), de verhoging tegenover de Ware Tijd. Hij distantieert zich van tarieven die op sociale media worden gedeeld. "Ik weet niet wie met die cijfers zijn gekomen, maar ze zijn in elk geval niet van ons. Wij hebben geen enkele premie gepubliceerd."

In 2017 was de premie al aangepast, waardoor de toen geldende dekking per schadegeval ook kon worden opgetrokken. Bardan: "De koers van toen is niet te vergelijken met die van nu. Ze heeft in 2019 zelfs een enorme vlucht genomen waardoor zowel de reparateur of monteur als de verzekeringsmaatschappij geconfronteerd wordt met koersen van SRD 17 en zelfs SRD 20 voor de US dollar. Niemand werkt meer met de bankkoers."

De directeur van verzekeringsmaatschappij Parsasco hoopt op begrip van de samenleving. Schadevergoeding bij voertuigenverzekering is één van de grote uitgaven van zijn verzekeringsbedrijf. "We willen de klant zo goed mogelijk tegemoet komen, want als ze voor een dienst betalen verwachten ze ook een goede afhandeling van zaken."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel