Minister Ramadhin oriënteert zich in Regionaal Ziekenhuis Wanica

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

24 Juli 2020 04:20

Voor mij lezen

In de strijd tegen het COVID-19-virus is het Regionaal Streekziekenhuis Wanica (RSW) momenteel één van de belangrijkste ziekenhuizen in Suriname. Reden genoeg voor minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid om in deze fase een oriëntatiebezoek aan de instelling te brengen. De bewindsman kreeg een rondleiding in het ziekenhuis onder begeleiding van de algemeen directeur Jason van Genderen. Tijdens deze rondleiding koos de minister ervoor om de patiënten op de Intensive Care Unit (ICU) moed in te spreken.

Daarnaast bekeek hij ook de cijfers waaruit er geconstateerd mag worden dat Suriname, in het bijzonder het RSW, een goede job doet om dit gevaarlijke virus tegen te werken. Er zijn in totaal 555 personen opgenomen met het coronavirus in het ziekenhuis, waarvan 165 genezen zijn en de rest in een betere staat naar andere ziekenhuizen is gestuurd. Ook zijn er in totaal 26 patiënten op de ICU opgenomen en daarvan zijn zeventien patiënten tot een betere staat geholpen, de resterende negen hebben het helaas niet gehaald.

Op dit moment zijn er zeventig patiënten opgenomen. “Ik denk dat het ziekenhuis met deze statistieken zijn rol heeft bewezen,” zei de algemeen directeur. Van Genderen heeft middels een presentatie de toekomstplannen die het ziekenhuis wil verwezenlijken, met de minister en zijn team gedeeld. Vanwege het COVID-19-virus is het noodzakelijk om die plannen in de wacht te zetten.

De minister gaf aan dat het jong managementteam van het ziekenhuis het eerste was dat hem opviel toen hij het ziekenhuis binnenstapte. Hij gaf aan ook dankbaar te zijn voor de vrijwilligers die zich in de strijd tegen COVID-19 hebben ingezet. De bewindsman is blij met de zorg die geboden wordt en de daadkracht van de werkers in het ziekenhuis en moedigde ze ook aan om zich te blijven inzetten voor het welzijn van de Surinaamse samenleving. Aan het einde overhandigde de minister een gift aan het ziekenhuis.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel