Brazilië: Bijna 60.000 coronabesmettingen in 24 uur

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

24 Juli 2020 03:56

Voor mij lezen

BRASILIA - In Brazilië zijn de afgelopen 24 uur 59.961 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Het is de op één na hoogste dagelijkse toename in het Zuid-Amerikaanse land. Een dag eerder had het ministerie van Gezondheid een dagrecord gemeld van 67.860 nieuwe gevallen.

Het totaal aantal bevestigde besmettingen in Brazilië ligt volgens het Coronavirus Resource Center van Johns Hopkins University & Medicine op 2.287.475. Daarmee bezet het land wereldwijd de tweede plek. De Verenigde Staten (4.038.748) zijn het zwaarst getroffen door het longvirus.

Het Braziliaanse ministerie van Gezondheid meldde ook 1.311 sterfgevallen als gevolg van Covid-19. Het officiële dodental bedraagt nu 84.082. Ook daarmee staat Brazilië tweede achter de VS (144.304). Volgens de statistieken van Johns Hopkins zijn er wereldwijd 15.511.157 bevestigde cases en 633.386 doden over de gehele aarde.

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is nog steeds in zelfisolatie vanwege besmetting met het coronavirus, dat hij maanden slechts "een griepje" noemde. Maar ook nu hij de ziekte onder de leden heeft, neemt Bolsonaro het niet zo nauw. Hij maakte een ritje op de motorfiets rond het presidentieel paleis en stopte om - zonder mondbescherming - een praatje te maken met schoonmakers op het terrein.

De wereldwijde verspreiding van het coronavirus is aanzienlijk versneld. Er zijn nu meer dan 15,5 miljoen bevestigde besmettingen wereldwijd. Eind juni stond de teller nog op tien miljoen. Vooral in Noord- en Zuid-Amerika en in andere landen zoals India en Zuid-Afrika heeft de pandemie zich sinds eind juni verder verspreid. De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Republikeinse conventie van augustus in Jacksonville, Florida afgeblazen. "We zullen geen grote openbare conventie houden, dit is niet het moment." Volgens Trump "voelde het niet goed" zijn aanhang naar een virusbrandhaard te laten komen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel