Vijftig nieuwe Covid-19-gevallen erbij

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

20 Juli 2020 20:02

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Het aantal coronabesmettingen in Suriname is maandag met vijftig nieuwe positieve gevallen gestegen naar 1.079. Dat blijkt op de informatie van de officiële Covid-19-website, die niet zo lang terug is bijgewerkt. Het aantal active cases bedraagt 402, recovered klom naar 656 en quarantaine daalde naar 346. In de cijfers van doden (21), ICU (5) en Lost to Follow-up (10) kwamen er geen veranderingen.

De reguliere persconferentie heeft ook maandag geen voortgang gehad. In een persbericht van het NII liet het ministerie van Volksgezondheid wel weten "dat er met man en macht gewerkt wordt aan een nieuwe structuur voor het Covid-19-managementteam". Aangegeven wordt dat het dashboard van de website dagelijks wordt bijgewerkt en dat er ook adequate informatie op wordt gedeeld. "Voorlopig wordt de samenleving via dit dashboard van nodige informatie voorzien", aldus het persbericht.

Amar Ramadhin, die donderdag werd beëdigd als minister van Volksgezondheid en vrijdag voor het eerst aanzat bij de reguliere persconferentie, zegt dat er dinsdag een persbriefing is "waarbij de gemeenschap van allerhande informatie met betrekking tot de laatste ontwikkelingen van Covid-19 voorzien zal worden". Speciaal in verband daarmee is het ministerie volgens NII in overleg met diverse deskundigen om te komen tot een adequate oplossing.

Ramadhin benadrukt in het persbericht dat de aanpak van de Covid-19-pandemie hoog op zijn prioriteitenlijst staat. Hij zal spoedig het nieuwe managementteam bekend maken. Daarnaast zullen de nieuwe richtlijnen aan de samenleving worden voorgehouden. "Het ministerie van Volksgezondheid vraagt de gemeenschap om wat geduld te betrachten en de geldende Covid-19-voorzorgsmaatregelen in acht te blijven nemen", aldus het persbericht.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel