Pakistaanse verdachte na twee jaar aangehouden voor oplichting

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

20 Juli 2020 16:45

Voor mij lezen

De 28-jarige Pakistaanse verdachte Ali Mohamed A. is op 15 juli door de politie van Recherche Midden in samenwerking met leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) in de kraag gevat. Ali Mohamed werd vanaf juni 2018 officieel opgespoord voor oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat Ali Mohamed zich voordeed als jurist. Hij hield personen voor dat hij hun juridische belangen kon behartigen. De 28-jarige man wist zodoende geld af te troggelen van een aantal personen. Toen zijn slachtoffers erachter kwamen dat hij hun in de maling had genomen, deden zij aangifte bij de politie.

Ali Mohamed wist uit handen van de politie te blijven tot 15 juli toen hij op een locatie in Paramaribo-Noord werd aangehouden. Hij heeft toegegeven dat hij geld van een aantal mensen wist af te troggelen door zich voor te doen als jurist. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij door de politie in verzekering gesteld.

Alle personen die zijn beetgenomen door Ali Mohamed A. worden opgeroepen in contact te treden met de afdeling Recherche Midden. Deze afdeling is ondergebracht op het politiebureau De Nieuwe Grond.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel