Infectioloog Vreden vraagt voorkoming explosieve stijging COVID-19

Infectioloog Stephen Vreden. Foto: Beeld STVS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

19 Juli 2020 08:02

Voor mij lezen

Infectioloog Stephen Vreden vraagt de samenleving om een explosieve stijging van COVID-19 te voorkomen. Dit doet hij op basis van het aantal COVID-19- gevallen dat steeds aan het toenemen is. De medicus noemt de flinke sprong, van 79 nieuwe besmettingen, die de COVID-19-teller donderdag heeft gemaakt, verontrustend. Volgens de arts gaat het niet alleen om gevallen uit Paramaribo, maar voornamelijk uit het Zuidoosten van Suriname.

Als allemaal uit Paramaribo afkomstig waren, dan zou dat volgens Vreden zeer verontrustend zijn. Deze informatie heeft de medicus vrijdag gedeeld tijdens de persconferentie van het Nationaal COVID-19-managementteam. “Ik wil de mensen bemoedigen om de massale uitbraak die we in onze oostelijke- en zuidelijke buurlanden zien, te voorkomen in Suriname. Wij doen er alles aan dat wij niet gaan naar duizenden gevallen. We zullen de duizend gevallen overschrijden, maar laten wij niet gaan naar enkele duizenden gevallen of honderden gevallen per dag. Dat kunnen we doen door zelf hard eraan te werken. Dat kunnen niet alleen de overheid, infectiologen of epidemiologen doen, maar wij als burgers. We zullen ervoor moeten zorgen, dat hoe saai het dan ook is, wij geen party’s kunnen organiseren,” zei Vreden verder.

De medicus gaf verder aan dat de toename in het aantal gevallen ook te wijten is aan het steeds meer uitvoeren van testen. De gedachte achter het steeds meer testen van personen, is om effectiever de uitbraak te bestrijden. Er wordt ernaar gestreefd om ieder besmette persoon voor enige tijd uit de samenleving te halen en in isolatie te plaatsen, om te voorkomen dat zij anderen infecteren. “Dat is het deel dat wij doen,” zei hij doelend op de instanties.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel