Minister RO en Sport wil Suriname-brede ontwikkeling

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

19 Juli 2020 05:55

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Gracia Emanuel, minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, wil zoveel mogelijk mensen betrekken bij het werk. Dit zei ze vrijdag, kort nadat ze officieel de verantwordelijkheid voor het ministerie had overgenomen van Edgar Dikan. Emanuel riep het personeel op zijn schouder onder het werk te zetten.

"Dit ministerie is ingesteld om alle lagen van de bevolking bij het landsbestuur te betrekken. Tot in alle uithoeken moeten burgers betrokken worden, omdat dit de enige manier is waarop het land op een hoger niveau zal komen", zei de bewindsvrouw. Ze is ervan overtuigd dat alleen daadwerkelijke decentralisatie Suriname tot ontwikkeling zal brengen. Emanuel belooft dat niemand hoeft te vrezen voor koppensnellerij, maar ze verwacht niet dat het werk wordt gesaboteerd.

Emanuel zegt dat vooral lokale besturen meer verantwoordelijkheid en vertrouwen krijgen van het centrale gezag. De regionale bestuursorganen en het traditioneel gezag zullen meer dan ooit ingezet worden om interactief met de bevolking bezig te zijn. "We zullen het samen moeten doen." Dit zal volgens haar ook de belangrijkste boodschap zijn wanneer ze straks werkbezoeken gaat afleggen.

Vanaf maandag zal ze in overleg met de directeuren van het ministerie de prioriteiten vaststellen. "Zo gauw ik heb vernomen van de medewerkers waar het ministerie nu staat zullen we op basis van het regeerakkoord besluiten welke richting we opgaan." Emanuel onderstreept dat Suriname nu in moeilijk vaarwater verkeert. "Dit voelt wel niet prettig aan, maar moet ons aanzetten om ons te bezinnen over de weg die wij willen volgen", voegt ze toe. Ondersteuning van de nieuwe regering door de gemeenschap en geduld zijn volgens haar daarom heel hard nodig.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel