Virtueel vakantiestudiekamp houdt kinderen bezig

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

19 Juli 2020 01:00

Voor mij lezen

De begeleiding geschiedt nu, vanwege de heersende coronapandemie online, maar daarvoor werden de lessen op dertien verschillende locaties verzorgd, voornamelijk op scholen. Vanwege de Covid-19-crisis en het feit dat kinderen thuis weinig creatief bezig zijn, hebben wij besloten het digitale vakantiekamp in het leven te roepen om kinderen virtueel bezig te houden. De onlinelessen starten op 1 augustus.

Peerkhan coördineert binnen Konimakandra de huiswerkbegeleiding sessies in de verschillende wijken in Groot-Paramaribo, Wanica en Commewijne en handelt de administratieve verplichtingen af. De Koni Makandra Community focust zich niet alleen op de begeleiding van de scholieren die het beter kunnen. "We zetten ons als organisatie ook in voor de ontwikkeling van de peers, die de scholieren begeleiden. Hiermee willen wij het talent van de topscholieren ook verder helpen ontwikkelen. We vinden het belangrijk dat het een absolute win-winsituatie is." In het kader hiervan "zijn er eerder teambuildingactiviteiten georganiseerd om de competenties samenwerken, communiceren en vertrouwen te optimaliseren. Samen met de peers wordt er per kwartaal een thema gekozen". "Dit koppelen we aan een activiteit. We hebben ook gebruikgemaakt van prominente sprekers uit de samenleving zoals Emmy Hart. Voor de nieuwe methode van rekenen hebben we ons laten trainen door Vandana Ramlal, zodat de peers up-to-date blijven", legt Peerkhan uit.

Vanwege de heersende situatie kunnen de trainers, verbonden aan de organisatie, de verschillende locaties niet aandoen. "We hebben nagedacht over hoe wij kinderen in heel Suriname op een leuke manier creatief en educatief online bezig kunnen houden en hebben een aantal onderwerpen geïdentificeerd." Iedereen tussen de zes en twintig jaar mag deelnemen aan de online activiteiten. Wel moet je je inschrijven en contributie betalen. Er zullen verschillende activiteiten het revue passeren zoals dansgymnastiek, schaak- en damlessen, maar ook experimenteren met elektra en donuts en pannenkoeken leren bakken. "Wie wil deelnemen, moet minimaal een smarthpone met internet hebben en zich hebben ingeschreven. Ik denk dat het een leuke uitdaging wordt om kinderen op afstand bezig te houden", hoopt Peerkhan.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel