Vicepresident Brunswijk: “Wij hebben eenieder nodig voor het zware werk”

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft op zijn eerste werkdag gezegd dat eenieder nodig is voor het zware werk. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

19 Juli 2020 00:00

Voor mij lezen

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft personeel op zijn kabinet opgeroepen om zich te allen tijde te blijven inzetten voor land en volk. De vp is vrijdag op zijn eerste werkdag verwelkomd door het personeel. Hij gaf in zijn toespraak aan dat de regering eenieder nodig heeft voor het zware werk en riep op om niet te slabakken, maar door te gaan. Personen die bereid zijn te werken aan de verdere opbouw van dit land hoeven niets te vrezen.

“Natuurlijk zult u wat nieuwe gezichten zien. Er zullen mutaties komen, maar niemand hoeft te vrezen omdat ik niet hier ben gekomen om het personen moeilijk te maken,” hield de vp het personeel voor. Hij vroeg de personeelsleden om zich met dezelfde ijver te blijven inzetten. “Zolang u wilt werken mag u blijven, als u niet wilt werken bent u dan vrij om ergens anders je krachten te geven,” zei Brunswijk verder. Hij beloofde geen rancuneuze handeling te zullen plegen. “We zijn een als volk en dat moeten we begrijpen.” Aan het personeel heeft hij gevraagd om rustig op hun plaats te blijven en nadere instructies af te wachten. Voor de nieuwe regering is het aanpakken van de financiële crisis prioriteit. Eenieder die zich daarvoor wilt inzetten zal zeker ingezet worden.

Bij het aantreden van deze regering zijn er beleidskaders en doelen vastgesteld. Die doelen moeten volgens de vp zeker gehaald worden. Er zullen krachten nodig zijn, maar het is niet belangrijk wie tegen- en voorstander is. Voor nu is het all hands on deck. De vp vroeg aan het personeel om zich niet te laten leiden door geruchten. Hij beloofde open kaart te zullen spelen naar eenieder toe. Brunswijk bedankte zijn voorganger Ashwin Adhin voor de wijze waarop hij zich heeft ingezet.

Chan Santokhi en Ronnie Brunswijk zijn op 16 juli ingezworen tot respectievelijk president en vicepresident van de Republiek Suriname.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel