Politie schiet vluchtende inbrekers neer

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

18 Juli 2020 22:33

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De politie is zaterdagochtend rond half vijf genoodzaakt geweest twee verdachten, die op de vlucht waren, neer te schieten. Het duo ligt onder politiebewaking in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Een derde verdachte werd in de directe omgeving aangehouden door het Regio Bijstandsteam Paramaribo.

De gewonde mannen hadden bij een import- en exportbedrijf aan de Emmastraat ingebroken. Ze hadden zich via het dak toegang verschaft tot de ruimtes. Eenmaal binnen ging het alarm af en werd ook de politie ingeschakeld.

De inbrekers hadden de ruimtes overhoop gehaald en vernielingen aangericht. Toen ze door hadden dat de politie ter plaatse was, vluchten ze via het dak de straat op. Omdat waarschuwingsschoten niets uitrichtten, schoten de wetsdienaren gericht. Het vluchtende duo werd in de benen geraakt.

De derde verdachte, die waarschijnlijk op de uitkijk was, is in belang van verder onderzoek naar het politiebureau afgevoerd. Volgens een leidinggevende van het bedrijf is het nog niet duidelijk wat er allemaal is meegenomen en hoe groot de aangerichte schade is. Het onderzoek is in handen van de politie van het Bureau Nieuwe Haven.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel