Minister Emanuel: “Regionaal gezag zal meer dan ooit worden ingezet”

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

18 Juli 2020 21:45

Voor mij lezen

Minister Gracia Emanuel heeft het roer overgenomen op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Het departement is volgens de minister ingesteld om alle lagen van de bevolking te betrekken bij het beleid van het land. Emanuel vervangt Edgar Dikan die de afgelopen vijf jaar heeft aangezeten als minister van Regionale Ontwikkeling (RO). Het duo heeft gisteren het protocol van overdracht ondertekend.

Als minister zal zij invulling geven aan de missie van het departement. Emanuel is de vijftiende minister op het departement. In het nieuwe regeerbeleid is Regionale Ontwikkeling voorzien van nog een beleidsprioriteit, namelijk sport. Het ministerie heet daarom voortaan Regionale Ontwikkeling en Sport.

Emanuel erkent dat Suriname in moeilijk vaarwater is. Eenieder zal daarom een bijdrage moeten leveren voor de weder ontwikkeling van het land. Het regionaal gezag zal volgens haar daarom meer dan ooit ingezet worden om samen met de bevolking een oplossing te vinden om Suriname weer welvarend te maken.

Leeroy Jack, directeur van het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland, heeft de minister namens het personeel welkom geheten. Jack verzekerde de bewindsvrouw dat zij niet alleen staat voor de nieuwe uitdaging, maar daarbij zal worden ondersteund door het personeel. Hij sprak de hoop uit dat Emanuel het ministerie op een goede wijze zal leiden.

De nieuwe minister, die afkomstig is uit het Matawai-gebied, zegt dat als het goed gaat met het binnenland het ook goed zal gaan met de rest van het land. Minister Emanuel begint volgende week met het bezoeken van de verschillende districten.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel