Covid-19: 20ste dode en 1.001 besmettingen

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

18 Juli 2020 20:09

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Een twintigste persoon is zaterdag overleden als gevolg van het nieuwe coronavirus. Op dezelfde dag passeerde Suriname de kaap van duizend besmettingen. De Covid-19-website is zaterdagavond bijgewerkt.

Precies zoals infectioloog Stephen Vreden vrijdag had voorspeld - "De duizend zullen we zeker halen" - is 24 uur later bewaarheid geworden. Toen hij de uitspraak deed tijdens de eerste persconferentie in een week stond de teller op 943 besmettingen.

Met 58 nieuwe positieve gevallen zaterdag steeg de barometer naar 1.001 besmettingen sinds 13 maart. Door nog een sterfgeval zijn er deze maand al zeven Covid-19-doden geregistreerd. Het aantal active cases bedraagt 371, 610 burgers zijn genezen, vijf liggen op de ICU, 240 zijn in quarantaine en tien zijn van de radar verdwenen.

Amar Ramadhin, de nieuwe minister van Volksgezondheid, maakte vrijdag bekend dat voortaan de Covid-19-cijfers van het land slechts één keer per dag zullen worden aangepast op de website. Daar is voor gekozen om "de rust te bewaren". Eerder werd de website vaker bijgewerkt, recent nog drie keer in 24 uur.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel