Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

13 Mei 2018 22:29

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Na bijkans twee weken is de bal weer aan het rollen gebracht door de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Robinhood kwam zondag in het Franklin Essed Stadion uit tegen Papatam en zegevierde met 3-0. Beide ploegen speelden aanvallend.

Het lukte Robinhood om reeds in de negende minuut aan de leiding te komen. Een niet goed weggewerkte breedtepass kwam terecht bij Roxy Fer die middels een schuiver afrondde;1 -0. Tien minuten later was het Mitchel Kisoor die een breedtepass inschoot. Papatam kreeg ook kansen, maar de aanvallers wisten het doel niet te vinden. De jongens uit Marowijne gingen nadrukkelijker in de aanval, maar het resultaat bleef uit. In de 58ste minuut bracht Ruben Garcia Abrey de stand op 3 - 0.

Robinhood die koploper Notch op de hielen blijft zitten, bezet met drie punten de tweede plaats. Volgens trainer Andy Bandison van Papatam is het maken van doelpunten iets van de spelers. "Wij gaan ervoor en moeten weg uit de hekkensluiterpositie", zegt Bandison. Zijn collega Roberto Godeken van Robinhood zegt dat de score hoger kon zijn maar de spelers maken soms verkeerde keuzes. "Wij moeten aan onze speldiscipline gaan werken, de komende wedstrijden moeten wij winnen willen wij kampioen worden", aldus Godeken.