Directie Huize Ashiana weigert naleving COVID-19-protocollen; personeel vandaag in beraad

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De personeelsbond van Huize Ashiana is niet te spreken over de houding van de directie van dit tehuis voor seniorenburgers. Bondssecretaris Henk Aviankoi zegt in gesprek met Suriname Herald, dat een van de personeelsleden van de keuken besmet is met COVID-19. De directie weigert in verband hiermee het personeel in thuisquarantaine te plaatsen. Bovendien worden ook de COVID-19-protocollen niet nageleefd.

Volgens Aviankoi heeft het dagelijks bestuur opdracht gegeven aan de directie om hierover geen gesprekken te voeren met de bond. Dit is echter niet in goede aarde gevallen bij de bond. Daarom hebben zij ervoor gekozen om vanaf vandaag in beraad te gaan. “Indien wij vanmorgen niet ontvangen worden zal het personeel in beraad gaan, omdat het onmogelijk is dat de directie zich zo opstelt tegenover haar personeel. Het gaat om de mensen hun gezondheid. De protocollen die gepaard gaan met COVID-19 moeten worden nageleefd,” benadrukt Aviankoi. Aan de directie is gevraagd om de personen waarmee het besmette personeelslid in contact is gekomen te achterhalen. Echter weigert men dat ook te doen en alles wordt op het bord van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) geschoven.

De personeelsleden zullen zich normaal op het werk aanmelden, zegt de bezorgde secretaris. Hij geeft verder aan dat het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) de ruimten van de seniorenburgers wel heeft ontsmet, maar er moeten nog meer dingen gebeuren. De bond vindt dat de personeelsleden ook geswabt moeten worden, maar volgens de directie hoeft dat niet.

Simone Awanna

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (41)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait