Rusland: “Er zijn mensen in ons midden die we niet kunnen vertrouwen”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft gisteren tijdens het partijcongres enkele partijleden een veeg uit de pan gegeven. De partijvoorzitter zei dat hij het gedrag van partijleden afkeurt die in de afgelopen periode halve waarheden en interne communicatie van de partij naar de media hebben gelekt. Hij zei het jammer te vinden dat er mensen zijn binnen de structuren die absoluut niet te vertrouwen zijn.

Binnen de NPS leek het erg aan toe te gaan omdat personen binnen de structuren het niet eens waren met de kandidaten die waren voorgedragen voor de ministersposten bij de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Ruimtelijke Ordening en Milieu. Over de belangrijkheid van deze twee ministeries hebben de NPS-structuren zich al uitgesproken.

Naar zeggen van de partijvoorzitter zijn het mensen die continue het systeem willen ondermijnen. Dat berichten naar de media zijn gelekt is een teken dat er mensen in de partij zijn die niet te vertrouwen zijn. Het ergste in deze is dat het om interne communicatie gaat. De informatie is gelekt omdat mensen hun zin niet kunnen krijgen. De NPS-leider noemt het manipulatie.

Men wil laten voorkomen alsof de partijleiding adviezen van belangrijke organen naast zich heeft neergelegd om haar eigen wil door te drukken. Dit is de grootste kolder ooit, zegt Rusland. “Ik heb niks persoonlijks tegen niemand. Alles wat ik doe is in het belang van de partij en Suriname. De partij heeft een grote taak en we moeten ons niet laten afleiden die door mensen.” Volgens hem is het afgelopen met de mensen die denken dat ze over hem heen kunnen lopen.

De NPS is na de verkiezing benaderd om deel te nemen aan een coalitie met de VHP, ABOP en PL. Dit is voorgelegd aan het congres, dat daarvoor ook goedkeuring heeft gegeven. Bij de samenstelling van de regeercoalitie is besloten dat de VHP de presidentskandidaat en vicevoorzitter van het parlement levert, terwijl de ABOP de positie van vicepresident en voorzitter het parlement invult. De politieke realiteit is dat die twee politieke partijen al 29 zetels hebben. Dat betekent niet dat de NPS geen topposities kan invullen.

Rusland hield de structuren voor dat de partijleiding voor wat betreft de rechtszaak die twee leden hebben aangespannen tegen de NPS, goed zit. Eerder spanden twee leden van de NPS een rechtszaak aan tegen de NPS omdat volgens hun het hoofdbestuur geen mandaat had om de onderhandelingen met de nieuwe coalitie aan te gaan daar de zittingstermijn van partijvoorzitter Rusland zou zijn verlopen. Ook stellen ze dat het hoofdbestuur niet de juiste procedure had gevolgd om personen voor te dragen voor een ministerpost en daarom geen mandaat van de structuren had.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (16)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait