Kindvriendelijke ruimte op Buitenlandse Zaken heropend

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De kindvriendelijke ruimte, Child Friendly Space (CFS) op het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza), is heropend. Deze activiteit heeft in aanwezigheid van enkele kinderen plaatsgevonden. Dit innovatief project is met de ondersteuning van het kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) uitgevoerd en wordt verder ondersteund door onder andere het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Deze faciliteit, meer bekend als ’t Buzaantje, heeft sinds 2018 haar ingang gevonden op het ministerie. De bedoeling hiervan is om kinderen van het personeel of van een bezoeker, voor korte duur op te vangen. Dit project wordt geïmplementeerd tegen de achtergrond van het leveren van een bijdrage voor de waarborging van kinderrechten en tegelijk als een belangrijke bijdrage in de vorming van kinderen die Buza in contact staan.

Met additionele hulp van Unicef is deze ruimte vergroot en gemoderniseerd. De ruimte is ingericht om de kinderen op zinvolle, educatieve, creatieve en interactieve manier hun talenten te doen ontwikkelen. De programmamanager van Unicef in Paramaribo, Patrick Matala, heeft bij deze gelegenheid benadrukt dat de organisatie ondersteuning zal blijven verlenen aan de Surinaamse overheid en andere partners voor het helpen realiseren van de nationale ontwikkelingsdoelen, met de focus op bescherming en ontwikkeling van kinderen in Suriname.

Buza-minister Yldiz Pollack-Beighle, heeft de waardering uitgesproken aan Unicef voor hun ondersteuning en aan de kinderen gevraagd zuinig te zijn op de faciliteit en die te gebruiken ter ondersteuning van hun ontplooiing. ?

Dit departement dient als model als het gaat om de integratie van ouder en kind, waarbij gelet op de bijzondere aard van het ministerie en de daarmee gepaard gaande langere werkuren, middels dit project een bijdrage wordt geleverd aan de ontwikkeling van het kind, inclusief de implementatie van SDG 3, goede gezondheid en welzijn, alsmede het respecteren van kinderrechten.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (14)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait