Drie eisen tegen NPS-hoofdbestuur ingetrokken

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous next


Het kort geding dat Michael Loswijk en Eric Feller tegen de hoofdbestuursleden van de NPS aanhangig hebben gemaakt, zal 23 juli verder dienen. Ten overstaan van rechter Sandra Bradley hebben de indieners van het kort geding via hun advocaat Antoon Karg zaterdag een paar eisen laten vallen. Hiermee kon raadsman Gerold Sewcharan, die namens het NPS bestuur optreedt, meegaan.

Karg deelde mee dat drie van de zeven eisen worden ingetrokken, waaronder binnen drie dagen een congres bijeenroepen. Terwijl de rechtszaak voorging, hield de NPS een congres om ministerskandidaten voor te dragen. Ook deze eis is ingetrokken, eveneens het besluit tot kandidaatstelling van de president en vicepresident. Eveneens is ingetrokken dat de samenwerking met politieke en andere organisaties niet rechtsgeldig zouden zijn. Aanvankelijk werd op basis van onder andere deze eisen gewezen op het spoedeisende karakter. De verkiezing van de president en vicepresident vindt maandag plaats, terwijl 16 juli de regeringsoverdracht is. 

Wat nog overeind is blijven staan, is dat het bestuur alle boeken en bescheiden moet overdragen aan het congres, uiterlijk binnen 90 dagen na betekenen van het vonnis. In drie maanden tijd moet er ook een nieuw hoofdbestuur worden gekozen. Sewcharan zei dat de vermindering van de eisen in minnelijke sfeer is overeengekomen. De rechter heeft een tussenvonnis geveld dat drie van de eisen zijn ingetrokken. Zij heeft partijen gelegenheid gegeven om donderdag 23 juli zich uit te laten over de zaak. Zij hebben ook de gelegenheid om per email hun standpunt kenbaar te maken. Er wordt rekening mee gehouden dat op basis van besluiten op het congres, de zaak wordt ingetrokken. 

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait