Rosebel Goldmines Werknemersorganisatie en directie bij Bemiddelingsraad

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De Rosebel Goldmines Werknemersorganisatie (RGWO) en het directieteam van de multinational zijn bij de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname geweest. Het niet naleven van de vereiste COVID-19-maatregelen is reden voor deze stap. RGWO-woordvoerder Otmar Biswane zegt in gesprek met Suriname Herald dat door de directie is gevraagd om de actie op te schorten, terwijl het niet om een actie gaat maar om de gezondheidstoestand van de werknemers.

De veiligheid binnen het bedrijf is niet gegarandeerd, zegt hij. De voorstellen en instructies die gegeven zijn aan de directie worden niet nageleefd en dat kan zo niet doorgaan, vindt Biswane. Hij zegt verder dat de gezondheid van de arbeiders niet is gegarandeerd. De directie van het bedrijf is bezig mannen op te roepen om zich aan te melden aan het werk, terwijl er nog geen voorbereidingen zijn getroffen om de site volledig te ontsmetten. Ook is er geen ventilatie bij de barakken, terwijl dit ook een van de voorstellen is van het COVID-19-team.

Tegenover Suriname Herald hebben arbeiders ook hun bezorgdheid geuit, omdat zij een verklaring moeten tekenen als zij worden opgeroepen om naar de site te gaan. “Men is nog niet zo ver om alle collega’s van daar te halen voordat ze anderen naar de site sturen, terwijl ze dat hebben beloofd aan het BOG, COVID-19- team en de bond. De planning was eenieder naar Paramaribo te sturen voor quarantaine of naar huis en dan ontsmetten, waarna pas een nieuwe groep gehaald kan worden om te kijken hoe het bedrijf op te starten. We weten ook niet als ze van plan zijn de slaapgelegenheden aan te passen met ramen of meer ventilatie, want de kamers hebben alleen een deur,” aldus de arbeiders.

Volgens de COVID-19-update vanuit het bedrijf wordt succes geboekt bij het identificeren van de arbeiders die nu op de plant zijn en toestemming hebben om naar huis te gaan, terwijl het aantal besmettingen blijft oplopen. Het aantal besmettingen bij Rosebel Goldmines is nu op 89.

Simone Awanna

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait