Sapoen: “We hebben geen enkele bemoeienis met wie wel en wie geen minister mag worden”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

“We hebben geen enkel bemoeienis met wie wel en wie geen minister mag worden,” zegt de politiek leider van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB), Raymond Sapoen, aan Suriname Herald. Hij is daarom verbaasd dat een groep onder de noemer van ‘HVB-sympathisanten’ een open brief heeft geschreven aan aankomend president Chan Santokhi, waarin ze stellen geen voorstander te zijn van Bronto Somohardjo als kandidaat-minister.

Sapoen vermoedt dat de open brief vanuit de coalitie komt, die waarschijnlijk met elkaar overhoop ligt en de naam van HVB gewoon misbruikt om een standpunt kenbaar te maken. Vanuit de partij is geen enkele brief de deur uitgegaan, dat het bestuur met zijn sympathisanten het niet eens zijn met de voordracht van welke minister dan ook, zegt hij. “Al gaat het om een minister vanuit de PL, VHP en anderen, het is niet onze hoofdpijn.”

Volgens Sapoen zijn de coalitiepartners waarschijnlijk bang om met naam en toenaam te zeggen, dat ze moeite hebben met een kandidaat. Hij geeft aan dat ze waarschijnlijk bang zijn om hun misnoegen binnen hun eigen partij kenbaar te maken en dan zoeken ze een partij, die volgens hun het best daarvoor in aanmerking kan komen.

De HVB wordt dan zo gewoon met de haren erbij gesleept. Sapoen benadrukt dat de partij er geen belang bij heeft om te gaan bemoeien met voordrachten van ministers van welke partij dan ook. De HVB-topper geeft verder aan dat de partij niet in een positie is om een oordeel te vellen wie wel en wie geen minister mag worden. Voordrachten doen voor de invulling van een ministerspost zijn een prerogatief van de partijen die zich hebben gebundeld in de nieuwe coalitie. De HVB heeft de verkiezing achter de rug en ook reeds al een statement gegeven met betrekking tot de nieuwe regeercoalitie.

Vishmohanie Thomas

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (6)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait