Twee personeelsleden Huize Ashiana Covid-positief

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous next


Bij Huize Ashiana zijn twee personeelsleden positief gesteld op Covid-19. De directie heeft extra maatregelen getroffen om te voorkomen dat meer mensen geïnfecteerd raken. In een circulaire aan het personeel is benadrukt dat de veiligheidsmaatregelen bedoeld zijn om verspreiding op de werkvloer tegen te gaan. De bond wil echter meer informatie over de situatie en wil weten hoe het staat met besmettingsgevaar en de veiligheid van het personeel en de bewoners. 

Niemand die ziekteverschijnselen heeft zoals koorts, hoesten, niezen of benauwdheid, wordt tot de instelling toegelaten. Iedereen is verplicht om een mond-neuskap op te hebben. Handhygiëne en het houden van een afstand van 2 meter afstand geldt voor eenieder die het terrein betreedt, stelt de directie in de circulaire. 

Bezoek mag niet in gesloten ruimten en mag alleen als de bewoners ervoor kiezen om bezoekers te ontvangen. Er wordt een lijst opgesteld van bewoners die toestemming geven om bezoek te ontvangen. De directie benadrukt dat verantwoordelijk gedrag binnen, maar ook buiten de instelling superbelangrijk is. Eenieder wordt gevraagd om bij te dragen opdat Covid-19 minimale impact heeft op de instelling. 

Starnieuws verneemt dat de vakbond bij Huize Ashiana over deze kwestie wil praten met de leiding. Tot nu toe heeft de bond geen informatie gekregen. De bond wil weten welke maatregelen er getroffen zijn om de ruimten te ontsmetten. Personeelsleden zijn bang voor hun veiligheid. De bond vindt dat niet alleen autoriteiten op de hoogte gesteld moeten worden, maar de zaak moet goed worden besproken met het personeel. Overwogen wordt om het werk neer te leggen als er geen duidelijkheid komt. 


Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (8)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait