Maaltie Sardjoe neemt leiding COVID-19-managementteam over

Maaltie Sardjoe, lid van het COVID-19-transitieteam. Beeld: YouTube
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

11 Juli 2020 00:00

Voor mij lezen

Het huidige COVID-19-managementteam onder leiding van Daniëlle Veira, directeur van Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), is tot 16 juli in functie. Deze mededeling deed Veira, gisteren tijdens de persconferentie. Maaltie Sardjoe, gewezen directeur van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), wordt belast met de leiding. Het nieuwe team heeft gisteren een eerste meeting gehad met het aftredende team.

DNV-onderdirecteur, Gwendolyn Babel, is vanwege studie niet meer betrokken bij het nationaal COVID-19-managementteam. De plaats van Babel is overgenomen door majoor Roy Samuel. Hij zal nu leiding geven aan de operatie ‘drin’ dresi wakti siki’, die landelijk de controle uitvoert. Het huidige team is eerder dit jaar, in maart, samengesteld door de regering om alles rondom het COVID-19-gebeuren in Suriname in goede banen te leiden.

Sardjoe zei dat er in de nieuwe situatie aandacht geschonken zal worden aan communicatie en gedragsverandering. Het zal niet alleen voor de kustvlakte gelden, maar voor geheel Suriname. Zij gaf verder aan dat dit alles ook te maken zal hebben met het nieuwe normaal. Voor haar is van belang dat het nationale belang vooropgesteld moet worden.

Er volgt volgens Sardjoe een evaluatie, waarna er ook samen zal worden gekeken naar de min- en pluspunten van het vertrekkende team. Tijdens de persconferentie zei Samuel dat het oosten van Suriname een uitdaging blijft. De toestroom van illegale personen is en blijft een uitdaging. In het westen is het wat minder, zei hij.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel