Inauguratie president en vicepresident op 16 juli

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous De agenda van de buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee voor maandag. next


De inauguratie van de nieuwe president (Chan Santokhi) en vice president (Ronnie Brunswijk) vindt donderdag 16 juli plaats. De voorbereidingen worden door De Nationale Assemblee en andere betrokkenen getroffen voor de plechtige bijeenkomst. Vooraf hieraan vindt de verkiezing van de twee functionarissen maandag om 10.00 uur plaats. 

Voor beide bijeenkomsten worden er strenge maatregelen getroffen die te maken hebben met Covid-19 en veiligheid. De buitengewone openbare vergadering zal door de STVS uitgezonden worden die 'live feed' beschikbaar zal stellen aan de overige televisiestations. Er zijn beperkingen vastgesteld voor de media. Foto's zullen door De Nationale Assemblee beschikbaar worden gesteld aan de media. Hierover is er ontevredenheid bij foto-journalisten. 

Hoewel er geen tegenkandidaten zijn ingediend, moeten op de vergadering minstens 34 Assembleeleden aanwezig zijn om de president en de vicepresident te kunnen kiezen. De BEP (2 zetels) heeft reeds eerder toegezegd de ondersteuning te zullen geven. De samenwerkende coalitie heeft 33 zetels. 

Na de overdracht van de regeermacht door president Desi Bouterse, volgt een gemotoriseerd defilé van de politie en het Nationaal Leger. De nieuwe president zal geflankeerd door de korpschef en de bevelhebber van het Nationaal Leger de passerende gemotoriseerde eenheden gadeslaan. In een dagorder is aangegeven wie allemaal betrokken zijn bij de organisatie. De komende week vinden er oefeningen plaats. Starnieuws verneemt dat aan de eenheid van het Korps Politie Suriname toegevoegd worden, peletons van de douane, Korps Penitentiaire Ambtenaren, Brandweer en het Korps Beveiliging en Bijstandsdienst. 

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (7)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait