DNA kiest 13 juli president en vicepresident

Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

6 Juli 2020 16:43

Voor mij lezen

De Nationale Assemblee (DNA) kiest op maandag 13 juli de president en vicepresident van Suriname. Het besluit is vandaag genomen tijdens de eerste huishoudelijke vergadering van het nieuw gekozen parlement. Afgesproken is dat de kandidatenlijsten voor deze functies uiterlijk op 8 juli om 15.00 uur ingediend moeten zijn bij het parlement.

Vaststaat dat VHP-voorzitter Chan Santokhi de presidentskandidaat is. De kandidaat voor het vicepresidentschap komt uit de ABOP. Tot op dit moment is het niet duidelijk wie die persoon is. De naam van ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk circuleert al weken sinds het bekend is hoe de regeercoalitie eruit zal zien.

Na de vergadering van 14 juli vindt de machtsoverdracht rond 17 juli plaats. Of de NDP met een tegenkandidaat komt voor deze twee functies is vooralsnog niet duidelijk. De verwachting is dat dit niet gebeurt, aangezien de NDP tijdens de verkiezingen van de voorzitter en vicevoorzitter van DNA geen voordrachten heeft gedaan. Verwacht wordt dat de NDP dit niet zal doen, omdat de resultaten hetzelfde zullen zijn als bij de verkiezing van de voorzitter en vicevoorzitter van DNA.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel