Adek biedt studenten mogelijkheid om online af te studeren

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Studenten van de bachelor- en masteropleiding aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus) die moeten afstuderen, kunnen dat online doen. Die mogelijkheid was er eerder niet, omdat er door de lockdown geen toegang was tot de campus. De onderliggende documenten die nodig zijn bij het afstudeerproces liggen namelijk op de administratie.

"Nu er een zekere mate van versoepeling is, kunnen de documenten op de campus worden geverifieerd, want daar ging het vooral om", zegt Eric Jagdew, voorzitter van het universiteitsbestuur tegen de Ware Tijd. De mogelijkheid tot fysiek afstuderen is ook toegestaan, maar wel met toepassing van veiligheids- en hygiƫnemaatregelen en vanuit de examencommissie gegeven richtlijnen. De keuze voor online of fysiek afstuderen hangt volgens Jagdew af van de omstandigheden. Daarover beslissen de faculteitsleiding en de decanen.

Intussen treft de instelling voorbereidingen naar maandag toe in verband met de openstelling van de campus. Of zij er klaar voor is, zal volgens Jagdew maandag moeten blijken. Hij geeft aan dat door de totale lockdown medewerkers niet naar de campus konden, waardoor er een achterstand is ontstaan in onderhoud van het terrein. Vorige week heeft er een grote schoonmaak plaatsgehad en vanaf donderdag worden de onderwijsfaciliteiten aangedaan. "De schoonmaak gaat na de opening maandag door en binnen een week moeten we wel zover zijn." Besloten is om conform een werkrooster en protocol te werken zodat er niet veel mensen tegelijk op de campus zijn. "Je wil geen grote concentratie van medewerkers op een afdeling."

Jagdew vindt het wel belangrijk dat zaken langzaamaan normaal voortgang vinden. Door de Covid-situatie is het reguliere jaarschema aangepast. De vakantieperiode staat gepland voor 17 tot en met 31 augustus. Hierover moet het universiteitsbestuur nog met de respectieve bonden contact opnemen. Het nieuw academisch schooljaar begint op 1 november in plaats van 1 oktober. De werkzaamheden van het Medisch Wetenschappelijk Instituut en Celos beginnen ook maandag.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (3)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait