Dorpelingen Brokopondo willen duidelijkheid over quarantaineperiode werknemers Rosebel Goldmines

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Bewoners van verschillende dorpen in Brokopondo willen duidelijkheid van de directie van Rosebel Goldmines over de COVID-19-situatie op de plant. Deze bezorgdheid hebben zij vorige week kenbaar gemaakt aan het bestuur van de Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie (RGWO). Het aantal besmettingen in het bedrijf is schrikbarend, waardoor de dorpelingen ook bezorgd zijn over de situatie. RGWO-woordvoerder Otmar Biswane, zegt deze informatie te zullen delen met de directie.

Ook het feit dat de quarantaineperiode nog van start moet gaan baart zorgen. Zij begrijpen niet waarom de medewerkers nog niet officieel in quarantaine zijn. Dit is echt frustrerend voor de arbeiders en het bedrijf moet concreet te werk gaan, vindt het traditioneel gezag. De dorpsbewoners en families van de werknemers hebben ook hun bezorgdheid geuit over de situatie.

De RGWO-bestuursleden hebben vorige week vijf dorpen in Brokopondo bezocht. De bedoeling van dit bezoek was om samen met het traditioneel gezag en de dorpelingen van gedachten te wisselen over de problemen in deze dorpen. Het bestuur is van plan een bijdrage te leveren aan de ‘fuka’ in de dorpen.

De RGWO wil samen met de dorpelingen projecten initiëren. “De dorpelingen mogen bij ons aankloppen wanneer zij met iets zitten of willen doen ten behoeve van de dorpen. We werken in het gebied en willen iets terugdoen voor de gemeenschap,” zegt Biswane in gesprek met Suriname Herald. Het aantal besmettingen in het bedrijf is op 83.

Simone Awanna

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (5)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait