Visserscollectief zegt lidmaatschap FSA op

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous next


Het bestuur van het Visserscollectief is uit de Federatie Surinaamse Agrariërs (FSA) gestapt. Dit is meegedeeld aan voorzitter Prahlad Sewdien. Het bestuur van het Visserscollectief zegt in het schrijven dat de voorzitter in een gesprek op 1 juli beledigend is geweest. Hierdoor is het wederzijdse respect en vertrouwen geschaad. 

Het Visserscollectief stelt dat veel problemen in de sector zelf aangepakt moesten worden. Er is vanuit de FSA weinig gedaan voor de sector, vindt het bestuur. "Het blijkt nu overigens, dat de kandidatuur van een bestuurslid van de FSA voor een ministerspost veel meer prioriteit geniet, waarin wij ons ook niet kunnen terugvinden," schrijven voorzitter Willem Mohamedhoesein en secretaris Mark Lall. 

Eerder had het Visserscollectief een spoedvergadering belegd, waarbij bezwaren werden geopperd tegen het voornemen van VHP-voorzitter Chan Santokhi om Sewdien te benoemen tot minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Dit is meegedeeld aan de VHP-leiding in een brief. Santokhi, die aankomende president is, heeft steeds aangegeven dat namen die circuleren pas een feit zijn als hij of een van de leiders van de coalitie ze bekendgemaakt heeft. 

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (3)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait