Grond- en vuurwapenaanvragers worden nog steeds beetgenomen door oplichters

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Het komt nog steeds voor dat burgers worden beetgenomen door oplichters bij grond- en vuurwapenaanvragen. Ondanks eerdere waarschuwingen wordt de politie geconfronteerd met gevallen, waarbij personen zich telefonisch laten beetnemen door criminelen, die zich voordoen als leidinggevenden van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) of de afdeling Vuurwapen van het Korps Politie Suriname.

Deze personen beweren dat zij de ingediende stukken van betrokkenen snel kunnen afhandelen, maar dat daaraan kosten verbonden zijn wat achteraf niet juist blijkt te zijn. Opvallend is dat deze vorm van oplichting met grondpapieren in hevigheid toeneemt bij iedere regeringswisseling. De daders houden hun slachtoffers namelijk voor dat de aftredende minister de achterstand van grondaanvragen snel wil afwikkelen voor de komst van de nieuwe minister.

De politie doet nogmaals een beroep op belanghebbenden om voor de afhandeling van zaken persoonlijk in contact te treden met de bevoegde instanties.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (1)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait