Personeel en directie ministerie Sport- en Jeugdzaken pleiten voor behoud ministerie

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Directie en personeel van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken pleiten voor behoud van het ministerie. Het personeel heeft gisteren een petitie ingediend bij de terugtredende minister Lalini Gopal. De petitie werd voorgelezen door Dwight Prade, onderdirecteur Sportaccommodaties en Ruimten. Personeel en directie hebben verontwaardigd gereageerd op het nieuws over de opsplitsing van dit ministerie.

Het ministerie heeft in de afgelopen jaren zijn bestaansrecht bewezen op het gebied van talentontwikkeling, het opzetten van de landelijke sportaccommodaties voor jongeren en de diverse sportschoolprojecten. Daaronder vallen projecten zoals vakantie werkgelegenheid, vakantie zwemmen en bedrijfsexcursies. Ook het Nationaal Jeugdinstituut dat zorgdraagt voor inspraak van de jeugd valt ook onder dit ministerie. Deze ministeriƫle unit zal met deze stap ook in gevaar komen. Dit model wordt gezien als best practice model in de regio.

Het personeel en de directie zijn van mening dat met het opsplitsen van het ministerie de noeste arbeid van de afgelopen jaren die naar eer en geweten zijn verricht teniet zal worden gedaan. Gelet op de organisatiestructuur is de opsplitsing technisch onmogelijk, merkte Prade op. Het onderbrengen van deze directoraten onder een ministerie met andere prioriteitsgebieden dan sport en jeugd is geen wijs besluit. Ook de ondersteuning van jongeren in de sportwereld komt door deze stap in gevaar, terwijl de lichamelijke en geestelijke gezondheidszorg van de totale samenleving in het bijzonder van de Surinaamse jeugd ook in gevaar komen.

Het personeel benadrukt in zijn petitie dat dit geen politieke strijd is. Er zullen verdere stappen ondernemen worden als blijkt dat er geen gehoor aan de oproep voor behoud van het ministerie wordt gegeven. Minister Gopal heeft ook aangegeven, dat zij met verbazing kennis heeft genomen van het besluit dat het ministerie zal ophouden te bestaan.

Zij heeft beloofd de aangeboden petitie via de vicepresident door te geleiden naar president Desi Bouterse. Het staatshoofd zal de petitie op zijn beurt op het bord van de nieuwe regering leggen. Dit ministerie is in 2010 in het leven geroepen tijdens de eerste zittingsperiode van president Bouterse. Sport komt onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling, terwijl Jeugdzaken zal worden geplaatst onder het ministerie van Arbeid.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (2)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait