Ferrier stelt ouders en studenten gerust

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Onderwijsminister Lilian Ferrier roept ouders van leerlingen en studenten van de examenklassen op om hun kinderen zoals is bekendgemaakt maandag naar school te sturen. “Ouders hoeven zich geen zorgen te maken over de situatie, omdat er goede protocollen ontwikkeld zijn.” Bovendien zijn er goede maatregelen getroffen. De leerlingen worden over meerdere klassen verdeeld en de social distancing zal in acht worden genomen. Per klas mogen er maar 13 leerlingen en of studenten zijn.

De kinderen en leerkrachten zullen met neus- en mondbedekking in de klas moeten zitten. Er zal een korte pauze ingelast worden, echter is aan te bevelen om de neus- en mondbedekking niet weg te halen. De bedoeling is dat in de pauze alles weer wordt schoongemaakt. Volgens de bewindsvrouw zullen de schoonmaaksters gedurende de schooluren normaal aanwezig zijn. Zij stelt verder dat de kantines op de scholen gesloten blijven en adviseert om eten en drank van huis mee te nemen.

De minister deelde verder mee dat de examens aangepast zullen worden. Het is zo dat niet alle kinderen via afstandsonderwijs de lessen van het derde kwartaal hebben kunnen volgen. Daarom zal leerstof uit het eerste en tweede kwartaal worden gebruikt om de examens op te stellen. Bij de examens zullen alleen kernvakken aan de orde komen. Vakken zoals geschiedenis, natuuronderwijs en aardrijkskunde komen niet aan de orde.

Voor wat betreft de mondelinge examens in het voortgezet onderwijs op juniorenniveau zullen de leerlingen niet meer vijf boeken moeten lezen, maar slechts een. Zij gaf verder aan dat kinderen meer gaan lezen. Dat moet ook buiten schooltijd gebeuren. Zij roept ouders en verzorgers op om hun kinderen daarin ook te stimuleren.

Volgens Ferrier zal voor leerlingen die het slecht hebben gedaan, een zogenaamde vakantieschool gehouden worden. Via dit model kunnen zij hun cijfers alsnog ophalen, meent minister Ferrier. Zij deelde verder mee dat de schooltijden voor nu zijn aangepast. Voor leerlingen van de basisschool zijn de schooltijden van 08:00 tot 12:00 uur, terwijl voor voj en vos niveau geldt 07:00 tot 12:00 uur. Zij vraagt ouders en studenten om ervoor te zorgen dat ze tenminste 15 minuten vóór aanvang van de school zich aan te melden.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (7)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait