Korpschef Prade niet met ontslag

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) ontkent dat korpschef Roberto Prade ontslag heeft genomen. Deze berichten berusten op onwaarheid, schrijft de Public Relations van de politie. In een dagblad is op 2 juli een artikel verschenen dat voor veel beroering en onrust heeft gezorgd bij burgers en personen in de mediawereld, die verifieerden of dit bericht juist was.

De burgers die gebeld hebben beseffen hoe belangrijk de rol van de korpschef is, als hoogste leidinggevende binnen de politieorganisatie, als het gaat om de veiligheid en leefbaarheid in Suriname. Het korps hekelt deze manier van berichtgeving en wijst er ten overvloede op dat de organisatie beschikt over een afdeling Public Relations waar te allen tijde informatie kan worden ingewonnen over zaken het korps rakende.

Het KPS ziet het artikel dan ook als een bewuste actie om zijn korpschef Prade negatief te bespreken en wijst deze aanpak ten strengste af. Overigens is het de korpsleiding opgevallen dat de verslaggeefster van het bewuste artikel zich meerdere malen schuldig heeft gemaakt aan soortgelijke valse berichtgevingen. Het KPS plaatst de ernstige kanttekeningen dat zij ervan uitgaat dat de verslaggeefster in kwestie zulk gedrag in het vervolg achterwege zal laten.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (1)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait