Politie haalt drie arbeiders van Rosebel Goldmines op

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De politie heeft gistermiddag samen met een team van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) drie arbeiders van Rosebel Goldmines opgehaald. Deze drie mannen die op de site in Saramacca werkzaam zijn, werden naar huis gestuurd maar waren eerder naar de dokter voor een COVID-19-test.

Otmar Biswane, woordvoerder van de Rosebel Goldmines Werknemersorganisatie (RGWO), heeft tegenover Suriname Herald bevestigd dat de mannen inderdaad met de sterke arm zijn opgehaald. Dit om tegenstrubbelingen te voorkomen. Vanuit de plant in Saramacca is een aantal werknemers naar huis gestuurd. “Ik begrijp de frustratie omdat vele van de mensen met een break moesten en zitten nu al een maand daar. Het kan ook heel lastig zijn, terwijl het wel gaat om hun gezondheid. De zaak moet goed gemonitord worden. De mannen zijn niet uit eigen beweging naar huis gegaan, maar in opdracht van de directie”, voert hij aan.

Biswane geeft verder aan dat de situatie nog niet is wat het wezen moet op de plants. Hij uit zijn bezorgdheid omdat er nog wat onduidelijkheden zijn vanuit de directie van Rosebel Goldmines die niet met de bond communiceert. Er worden overzichten met updates doorgestuurd naar de arbeiders, maar wij krijgen niks van de directie, zegt Biswane. Het aantal besmettingen was gisteren gestegen naar 83, terwijl 26 arbeiders genezen zijn van deze wereldwijdepandemie.

Vandaag heeft het BOG een bezoek gebracht aan de site in Brokopondo. De gezondheidsinstantie zal besluiten over de quarantaineperiode van de werknemers die officieel nog niet van start is gegaan. Dit zorgt voor frustraties bij de arbeiders.

Volgens Biswane is ook keukenpersoneel positief getest. “Tussen de positieven zit een persoon die ze op site zouden brengen. Het gaat om iemand van de keuken die achteraf gebeld is geworden om te komen werken en die nu ook positief is getest. Men wilde de essentiële dienst verwisselen en nu blijkt dat die corona heeft”, aldus de woordvoerder.

Simone Awanna

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (2)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait