Districtsraad Commewijne krijgt district in bloei

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De nieuwe districtsraad (dr) van Commewijne heeft de verantwoordelijkheid gekregen over een district dat in bloei is en mogelijk het snelst groeit van allemaal. Behalve dat de files op de Wijdenboschbrug voor veel personen een bron van ergernis vormen, bevestigen zij ook het groot aantal auto’s en de grote behoefte aan uitbreiding en verbetering van de infrastructuur.

Dat zoveel mensen dagelijks naar de hoofdstad reizen voor zaken, geeft volgens minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) aan dat er veel ruimte is in Commewijne voor de dienstverlening om te groeien. Minister Dikan heeft op 3 juli tien van de elf gekozen dr-leden beëdigd in het Sali-Moonha gebouw te Alkmaar. Ze zijn daarna tijdens de eerste vergadering officieel toegelaten, nadat hun geloofsbrieven waren onderzocht en goed bevonden. Een van de leden is herstellende van een medische ingreep en woonde de ceremonie niet bij.

De raad is een strikt politiek orgaan, aangezien de leden zijn voorgedragen door politieke partijen en ze via een politiek proces worden gekozen. Toch vroeg de bewindsman ze om enge partijpolitiek niet erbij te halen wanneer het aankomt op de ontwikkeling van hun district. Hij noemde de rol van de dr een veelzijdige met de verantwoordelijkheid om samen te werken met de ressortraden aan de ene kant, de districtscommissaris aan de andere kant en tegelijkertijd de communicatie met de gemeenschap nimmer te verliezen.

Verslag in de media
De minister hoopt dat de dr-leden zich de komende periode nog meer zullen verstaan met de gemeenschappen dan dat tot nu toe het geval is geweest en dat de leden ook meer naar buiten zullen treden. Er zou een gewoonte moeten ontstaan om voortaan meer verslag in de media te doen van de dr-vergaderingen. Minister Dikan is tevreden over de verrichtingen van de uittredende dr- en rr-leden van Commewijne. In elk geval hebben ze volgens hem jaarlijks voldaan aan de wettelijke plicht om tijdig de districtsplannen, die worden gebaseerd op de ressortplannen, voor elkaar te hebben.

Districtscommissaris (dc) Ajaikoemar Kali heeft de dr-leden opgeroepen verantwoordelijkheid niet uit de weg te gaan en klaar te staan voor de gemeenschap. “De leden van de dr zullen de ogen en de oren zijn van het volk. U hebt als hoogste politiek orgaan in uw district een bepaalde verantwoordelijkheid,” aldus de burgervader. Hij heeft ze eraan herinnerd dat de dr-leden het districtsplan voor de verdere ontwikkeling van Commewijne moeten voorbereiden.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (7)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait