Staatsolie lanceert Corporate Governance Code

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Staatsolie heeft zijn Corporate Governance Code gelanceerd. Dit beleidsdocument zorgt voor het kader waarbinnen invulling gegeven wordt aan principes en bepalingen voor de bescherming van stakeholders. Dit is een belangrijke stap in het transformatieproces een wereldklassebedrijf te worden.

Nu er al twee significante olievondsten zijn gedaan in het offshore-gebied en er exploratie-activiteiten plaatsvinden bij de derde put, is het bedrijf zich verder aan het voorbereiden op het moment dat de offshore-olieproductie daadwerkelijk van start gaat.

Met de implementatie van de Corporate Governance Code, zijn de randvoorwaarden gecreëerd zodat de belangen van aandeelhouders, werknemers en andere stakeholders van Staatsolie worden beschermd en wel door invulling te geven aan de volgende principes en bepalingen:
– Langetermijnwaardecreatie
– Effectief bestuur en toezicht
– Verantwoordelijkheid
– Integriteit
– Transparantie
– Beheersing van risico’s

Staatsolie is in het transformatieproces om een wereldklassebedrijf te worden, meldt het bedrijf in een persbericht. Een van de belangrijke stappen in dat proces is het implementeren van de Corporate Governance Code. Staatsolie rekent erop dat alle stakeholders zich hieraan committeren en het bedrijf en land zich daardoor positioneren als de voorkeurspartner voor de offshore-olie-industrie.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (7)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait