VS: Jongen overlijdt bij schietpartij winkelcentrum

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

ALABAMA - Een achtjarige jongen is vrijdag doodgeschoten bij een winkelcentrum in de Amerikaanse staat Alabama. Drie mensen, onder wie een minderjarig meisje, raakten gewond. In 2018 viel bij een schietpartij op dezelfde plaats ook een dode. Een politie-agent schoot toen een 21-jarige man dood, die hij onterecht voor de schutter aanzag.

Over de precieze omstandigheden van de schietpartij bestaat nog onduidelijkheid, zo berichten Amerikaanse media. De schietpartij speelde zich vrijdagmiddag af in het winkelcentrum Riverchase Galleria in Hoover, Alabama. Er werden meerdere schoten afgevuurd, waarbij enkele aanwezigen werden geraakt. De gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Het slachtoffer is intussen geïdentificeerd als Royta Giles. Zijn moeder vertelde dat haar zoon is het hoofd werd geraakt. De vrouw en haar familie stonden in de rij om Children's Place binnen te gaan toen de schoten werden gelost. Giles was leerling van de Jonesboro Elementary School in Bessemer. De school heeft op haar Facebookpagina geschreven over de dood van de leerling.

Volgens politiechef Nick Derzis van de politie in Hoover zijn de gewonden een meisje en twee volwassenen. De schietpartij zou zich hebben afgespeeld bij de restaurants in het winkelcentrum. De politie doet onderzoek, maar tast nog in het duister over het motief en de dader of daders. "Een heel tragische situatie; een onschuldig kind is het slachtoffer geworden van een ruzie tussen anderen", aldus Derzis.

Annalisa Pope, die werkt bij Hollister in de mall, zei tegen WBMA-TV dat ze zes tot zeven schoten heeft gehoord. "Het was niet slechts één of twee", zei ze. "Dat zorgde ervoor dat de paniek toesloeg." Volgens Pope leek het erop alsof de schoten van alle kwanten kwamen. "Er leek geen einde aan te komen." Het winkelcentrum is geëvacueerd en blijft zaterdag gesloten. De politie zou er de nacht doorbrengen.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (2)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait