Personeel DNA en assembleeleden worden zondag getest

Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

3 Juli 2020 22:50

Voor mij lezen

Personeel van De Nationale Assemblee (DNA) en assembleeleden die afgelopen maandag in het parlement waren, worden zondag getest. Tijdens de persconferentie van het nationaal COVID-19-managementteam zei Daniëlle Veira dat dit uit voorzorg wordt gedaan, omdat diverse politici positief zijn getest. Deze politieke toppers waren ook in het parlement aanwezig in verband met de beëdiging en toelating van de nieuw gekozen DNA-leden en verkiezingen voor voorzitter en vicevoorzitter van het hoogste orgaan van staat.

De huishoudelijke vergadering die voor gisteren was gepland is in eerste instantie naar vandaag verschoven. Toen de situatie erger bleek te zijn is deze meeting uiteindelijk voor maandag 6 juli gepland. Volgens Veira worden de personen zondag getest, zodat de vergadering van maandag voortgang kan vinden. In de huishoudelijke vergadering zullen de volksvertegenwoordigers zich buigen over de verkiezingen van de president en vicepresident.

Veira deelde verder mee dat alle andere personen die in DNA waren en niet getest zijn, in quarantaine zijn. Ze wachten om getest te worden. Veira gaf verder aan dat president Desi Bouterse en VHP-voorzitter Chan Santokhi die eerder negatief zijn getest ook in quarantaine zijn. Zij zullen samen met alle anderen opnieuw getest worden.

Het besluit om eenieder te testen is met het oog op de huishoudelijke vergadering van maandag. Volgens Veira moet er rekening gehouden worden met de incubatieperiode van vijf tot tien dagen. Deze personen zitten op basis van het bovenstaande ook apart en mogen niet in contact komen met anderen totdat ze weer getest zijn.

Alle personen die vanaf 20 juni in contact zijn gekomen met de politici die onlangs positief zijn getest, worden verzocht om contact te maken met het COVID-19-managementteam op de nummers 8133270 of 7238840 door te sms’en of whatsappen. Op deze nummers kunnen personen hun naam, adres, geboortedatum en nummer doorspelen. Personen moeten ook aangeven met welke politici en wanneer zij in contact zijn gekomen met deze personen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel