Fitch verlaagt Suriname rating van ‘CCC’ naar ‘C’

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Kredietbeoordelaar Fitch Ratings heeft de rating van Suriname voor vreemde valuta op lang termijn verder verlaagd van ‘CCC’ status naar ‘C’ status. De verlaging naar de ‘C’ status kan volgens Fitch gezocht worden in het feit dat de regering van Suriname een herschikking is begonnen met betrekking tot haar 2023 obligaties.

Deze beoordeling heeft betrekking op de kredietwaardigheid van entiteiten op lange termijn inzake het nakomen van commerciële schuldverplichtingen uitgedrukt in vreemde valuta. Fitch beschouwt het risico van een bredere herstructurering van schulden in vreemde valuta als hoog, als gevolg van de hoge overheidsschuldenlast, het acute tekort aan vreemde valuta en de noodlijdende financieringsvoorwaarden. Daarom verlaagt Fitch de uitgifteclassificaties op de 2026-notities van Suriname naar ‘CC’.

De regering van Suriname is een uitstelperiode van tien kalenderdagen aangegaan voor een hoofdsom van USD 15,6 miljoen en een uitstelperiode van dertig kalenderdagen voor een interest coupon van USD 8 miljoen met een vervaldag van 30 juni op haar obligaties van USD 125 miljoen in 2023. Bovendien hebben de nationale autoriteiten op 1 juli een ‘toestemmingsverzoek’ (gedateerd 30 juni) ingediend, om de uitstel van betaling van 30 juni op de obligaties uit te stellen, evenals wijzigingen in andere voorwaarden van de notes. De vermelde reactietermijn voor het ‘verzoek om toestemming’ sluit op 8 juli.

De volgende betalingen van commerciële schulden van de overheid in vreemde valuta zijn USD 25,4 miljoen rente op haar obligatie van 2026 USD bond eind oktober en USD 22,7 miljoen hoofdsom en rente op de obligatie 2023 bond (exclusief toestemmingswijzigingen) die eind december betaald moet worden.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (45)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait