Huishoudelijke vergadering DNA verschoven naar morgen

Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

2 Juli 2020 06:01

Voor mij lezen

De huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee van vandaag is naar morgen verschoven. Dit besluit is genomen naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom de COVID-19-besmettingen van diverse politici, met name de leiders van de nieuw te vormen coalitie.

Het parlement zou vandaag in huishoudelijk verband bijeenkomen om het traject naar de verkiezingen van de president en vicepresident te bespreken. Gezien de laatste ontwikkelingen rondom de besmettingen is er vanaf gezien. Het parlementsgebouw is gisteren ook al ontsmet. De medewerkers zullen ook gemonitord worden. Later vandaag wordt personeel dat in het gebouw aanwezig was op de dag van de beëdiging van de assembleeleden geswabt.

Het nieuws van de besmettingen bij diverse politici kwam als donderslag bij heldere hemel. Intussen is bekend dat Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur, NPS-voorzitter Gregory Rusland en echtgenote, NPS-ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo en ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk positief zijn getest op het virus.

Tot nu toe is VHP-voorzitter Chan Santokhi de enige leider die negatief is getest op het virus. Voor nu zal er nagegaan worden met wie de besmette personen in contact zijn gekomen. De vrees voor meerdere besmettingen is groot, aangezien deze leiders de afgelopen dagen in nauw contact waren met verschillende personen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel