Huishoudelijke vergadering DNA verschoven naar morgen

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee van vandaag is naar morgen verschoven. Dit besluit is genomen naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom de COVID-19-besmettingen van diverse politici, met name de leiders van de nieuw te vormen coalitie.

Het parlement zou vandaag in huishoudelijk verband bijeenkomen om het traject naar de verkiezingen van de president en vicepresident te bespreken. Gezien de laatste ontwikkelingen rondom de besmettingen is er vanaf gezien. Het parlementsgebouw is gisteren ook al ontsmet. De medewerkers zullen ook gemonitord worden. Later vandaag wordt personeel dat in het gebouw aanwezig was op de dag van de be√ędiging van de assembleeleden geswabt.

Het nieuws van de besmettingen bij diverse politici kwam als donderslag bij heldere hemel. Intussen is bekend dat Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur, NPS-voorzitter Gregory Rusland en echtgenote, NPS-ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo en ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk positief zijn getest op het virus.

Tot nu toe is VHP-voorzitter Chan Santokhi de enige leider die negatief is getest op het virus. Voor nu zal er nagegaan worden met wie de besmette personen in contact zijn gekomen. De vrees voor meerdere besmettingen is groot, aangezien deze leiders de afgelopen dagen in nauw contact waren met verschillende personen.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (41)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait