Bussen rijden maandag weer

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De particuliere lijnbussen zullen maandag weer normaal rijden met inachtneming van de COVID-19-maatregelen. “We starten op maandag 6 juli met het rijden onder voorwaarden,” zegt John Mahadewsing, voorzitter van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), aan Suriname Herald. Een van de voorwaarden is het implementeren van de nodige COVID-19-maatregelen in de bussen. Daarnaast zullen personen een bedrag van SRD 4 moeten neertellen voor een busrit.

Het gaat hierbij dan om ritten voor de stad, geeft Mahadewsing aan. Voor de andere trajecten zal het bedrag veel hoger liggen dan SRD 4. De bushouders moeten starten met rijden, want ze zitten meer dan honderd dagen thuis zonder inkomen, benadrukt Mahadewsing. Het gaat om ongeveer 1.350 vergunninghouders, exclusief de buschauffeurs en hun gezinnen, die het zwaar hebben. De PLO-voorzitter voegt meteen eraan toe dat niet alle buschauffeurs een vergoeding van de staat hebben gehad.

Er moet nog met het Nationaal COVID-19-managementteam (NCMT) worden besproken hoe de maatregelen eruit zullen zien. Het PLO-bestuur is voor vrijdag uitgenodigd door het NCMT voor een gesprek. Mahadewsing zegt dat na het gesprek aangegeven kan worden hoe de voorwaarden eruit zullen zien voor onder andere de passagiers, de bushouders en de chauffeurs. Hij voegt meteen eraan toe dat de bushouders zelf al bezig zijn enkele maatregelen te treffen, omdat ze moe zijn van het wachten. Het gaat onder andere om het dragen van mond- en neusbedekking.

De PLO-voorzitter geeft verder aan dat na de verkiezingen ze geen gesprekken meer hebben gehad met de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C). “Men heeft ons in de steek gelaten. We worden niet gekend bij geen enkele beslissing,” zegt hij. De bushouders hebben met de COVID-19-kwestie wel een vergoeding gehad van de overheid, echter is het niet genoeg. Mahadewsing legt uit dat het omgerekend om een vergoeding gaat van SRD 70 per dag. Dat is helemaal niet genoeg om van te overleven. Bovendien hebben ze de vergoeding niet op tijd gehad.

Deze vergoeding hebben ze alleen voor de maanden mei en juni ontvangen. Echter hebben de bushouders ook midden maart en geheel april hun bussen in de garage moeten houden. Er wordt helemaal niet gesproken over de vergoeding van deze anderhalve maand.

Vishmohanie Thomas

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (16)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait